NextLevel for Pilots

Neem contact opLogin voor kandidaten

Wij promoten jou!

NextLevel selectie en vaardigheidstraining voor piloten

NextLevel Pilots; succesvol trainen, promoten én plaatsen van vliegers!

NextLevel Pilots (NLP) biedt diverse trainingen om vliegers voor te bereiden op alle fases van selectie bij airlines. Onze trainingen worden individueel afgestemd én modulair gegeven, zodat de trainingen ook in combinatie met een fulltime baan kunnen worden gevolgd. Onze trainingen zijn bovendien geschikt voor zowel ‘low-timers’ als voor vliegers mét ervaring.

Na het afronden van de trainingen, houdt onze betrokkenheid niet op. Juist na afloop van de modulaire trainingen, wordt de toegevoegde waarde van NextLevel voor onze kandidaten duidelijk.

NLP kandidaten worden namelijk o.a. direct opgenomen in onze database. Deze database wordt actief gepromoot bij diverse Europese airlines, incl. de airlines waarvan wij al ‘preferred supplier’ zijn. NextLevel Pilots is al sinds 2010 succesvol met dit concept en heeft meer dan 800 kandidaten mogen begeleiden naar een baan in de cockpit. Zowel tijdens crisistijden als in periodes van snelle doorstroming blijkt onze aanpak te werken. De kandidaten zijn na de trainingen klaar voor alle stappen van het selectieproces van airlines.

NLP is een organisatie door vliegers, voor vliegers. Niet voor niets waren wij in 2010 al de grondleggers van Pilots-4-Pilots. Al onze instructeurs vliegen zelf actief bij een airline en kennen de markt door en door. De meeste van onze trainingen kunnen we daardoor aanbieden tegen kostprijs; géén marges, géén opslagen, gewoon zo voordelig mogelijk. In de afgelopen 10 jaar hebben we onze trainingen ook steeds verder verfijnd. De modules worden waar nodig ook nu nog aangepast op evtentuele individuele trainingsbehoeftes. Omdat wij zowel de zogenaamde ‘soft-skills’ als de ‘hard-skills’ trainen, hebben onze trainingen toegevoegde waarde voor iedereen. Van aspirant tot ervaren gezagvoerder.

Toch is NLP niet bedoeld als een gegarandeerde en makkelijke weg naar een baan in de cockpit. Onze trainingen vereisen toewijding en inzet van onze kandidaten. Lang niet alle trainingen zijn even makkelijk en veel belangrijke thema’s zijn tijdens de vliegopleiding waarschijnlijk niet aan bod gekomen. Presentatie- en sollicitatietraining, het toepassen van kernkwadranten, psychoanalyse en communicatietechniek zijn vaak nieuw voor de kandidaten. Juist het beheersen van deze technieken geeft echter een enorme voorsprong bij sollicitaties, en dat maakt NLP kandidaten zo geliefd bij airlines.

Het is niet voor niets dat NLP de ‘preferred supplier’ status heeft gekregen van diverse airlines. Daar werken wij én onze kandidaten hard aan. We gaan graag ook met jou aan de slag!

Training modules

Aangepast voor elke ervaring!

Ik ben onervaren pilootIk ben ervaren piloot

Onze trainingen zijn ontwikkeld door ervaren instructeurs, in samenwerking met psycho-analisten en recruiters van diverse airlines. Tijdens onze infosessies vertellen we je graag meer over ons concept en de trainingen. Hieronder alvast een korte samenvatting.

Onze training zijn opgedeeld in 7 soft-kill modules van circa 6 uur per module. Om onze training te kunnen volgen, in combinatie met een fulltime baan, trainen we ook vaak ’s-avonds en in het weekend. De 7 modules worden in circa 2 maanden doorlopen en gaan vooraf aan eventuele hard-skills of simulator training. Naast een persoonlijkheidsanalyse en communicatietraining, komen o.a. ook interview, sollicitatie en presentatie technieken aan bod. Na de modules weet je dus exact waar airlines op letten bij selecties en hoe jij als individu optimaal in dat plaatje past.

De ‘hard-skills’ trainingen doen we op onze eigen mock-ups, op gecertificeerde fixed-base FTD’s en op Level-D full motion simulators. Met deze mix bereiken we de hoogste kwaliteit tegen relatief lage kosten. Omdat we bekend zijn met de ‘gradings’ van de meeste Europese airlines, kunnen we je gericht voorbereiden en trainen. Om zo niet alleen je skills maar juist ook je persoonlijkheid te laten zien.

Naast deze trainingen is NLP ook een EASA ATO (Approved Training Organization) waarin we de volgende trainingen aanbieden:

  • Jet Orientation Courses (JOC)
  • MCC courses (also APS-MCC available)
  • Fire Fighting & Dangerous goods training
  • Type-rating training (B737, A320, B747)
  • FCL checks, recency- & revalidatie training (F100, Embraer 175-195, B737 & B747)

Low time vliegers

NLP biedt hoogwaardige trainingen aan voor alle facetten van selecties bij airlines. De vraag naar vliegers is natuurlijk sterk wisselend, maar voor elke baan zijn er bijna altijd meerdere gegadigden. Soms zelfs tientallen of meer. Een gedegen voorbereiding is dus in alle periodes een vereiste, niet alleen in slechtere marktsituaties. Voorbereid zijn, weten wat er van je gevraagd wordt en waar je in jouw specifieke geval op moet letten, geeft je een enorm voordeel. Ook is de standaardisatie die wij trainen in de aanpak van vraagstukken erg gewild bij airlines. Het is niet voor niets dat 90% van onze kandidaten hun eerste selectie direct haalt.

Ook zien wij veel kandidaten die na hun vliegopleiding, noodgedwongen, eerst een andere carrière hebben gestart en nu toch merken dat het vliegvirus nog aanwezig is. Ook in beroerde markt-omstandigheden (zoals na bijvoorbeeld COVID-19), is dit zeker mogelijk. Onze preferred airlines hebben ook in dergelijke situaties nog vraag naar low-time vliegers en een andere carrière kan dan zelfs in je voordeel werken. NLP biedt advies en begeleiding aan kandidaten die hiervoor geschikt zijn en die de juiste ‘drive’ hebben.

Neem contact op

Ervaren vliegers

NLP heeft ook voor ervaren vliegers de juiste trainingen in huis. Ervaren vliegers wisselen nooit zonder reden van baan; soms is het verliezen van een baan de motivatie, soms een ‘upgrade' naar een andere Airline. Ervaren vliegers beheersen hun vak en denken vaak dat dit aspect doorslaggevend is bij een selectie.

Tijdens de NLP modules blijkt echter regelmatig dat juist de sollicitatie- en presentatievaardigheden wel wat aanscherping kunnen gebruiken en dat niet altijd duidelijk is waar specifiek op wordt gelet bij selecties. Ook tijdens de ‘hard-skills’ trainingen is bijvoorbeeld het opfrissen van raw-data vliegen en/of het ‘intercepten’ van QDM /QDR’s meestal geen overbodige luxe. Je wilt die andere baan graag? Zorg dan voor een goede voorbereiding!

We helpen je graag en vrijblijvend met het opstellen van een plan van aanpak. Overigens hebben de airlines waar wij ‘preferred supplier’ van zijn, doorlopend vraag naar ervaren vliegers en is deze categorie nog (te) schaars in onze database.

Brevet verlopen?

Ook in bijvoorbeeld COVID-19 tijden is het essentieel dat je brevet geldig blijft en je skills op standaard. Daarmee pas weer beginnen op het moment dat de markt aantrekt, geeft je direct een achterstand. NLP heeft de nodige ervaring om je te helpen bij het opstellen van een plan van aanpak, zodat je er direct klaar voor bent zodra de markt daarom vraagt.

Ook als je brevet al langer verlopen is en je overweegt om e.e.a. weer geldig te maken, kom dan eens vrijblijvend langs. NLP heeft de nodige ervaring en geeft je graag input en hulp om een effectief plan van aanpak te maken. Ook hebben we afspraken met oa. vliegscholen waar NLP kandidaten tegen gereduceerd tarief kunnen vliegen.

Neem contact op